maanantai 7. huhtikuuta 2014

Reissu takana, dietti edessä

Huh heijaa, yli kaksi viikkoa kulunut ja olisi vaikka mitä mistä kirjoitelisin: dietti, reissu yms. Mutta aloitan siitä lomasta. Dietistä ehtii jaarittelemaan myöhemminkin.

Reilu kaksi viikkoa sitten matkattiin Thaimaan lämpöön Phuketin Kata beachille. Ainoa kriteerimme reissuun oli: Lämpöä, Lämpöä, Lämpöä! Ja sitä kyllä riitti. Ensimmäisellä viikolla elohopea nousi parhaimmillaan 38 asteeseen ja merivesi oli yli 30 astetta. Thaimaassa en ole koskaan aikaisemmin käynyt, joten kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Mulla ei ole juurikaan kuin positiivista palautetta matkasta. Ihmiset olivat ystävällisiä, ruoka oli hyvää, mahtavat maisemat ja ihana aurinko. 


Hotellin parvakkeelta.
Meidän hotelli oli 2 tähden hotelli. En kyllä tiedä, minkä luokituksen mukaan ne on arvosteltu, mutta jokatapauksessa olin enemmän, kuin tyytyväinen. Piha-alue oli iso ja altaita oli muistaakseni kahdeksan, joista kuudessa oli poreallas! Aurinkotuoleja riitti kaikille, eikä niitä tarvinut varailla samanlailla kun esim kreetalla, jossa meillä oli myös kahden tähden hotelli. Mutta se oli niin rupunen verrattuna tähän :D

Ainot miinus oli aamupala, mikä oli kahden viikon ajan joka ikinen päivä täysin samanlainen. Suomessa syön lähes tulkoon aina aamuisin puuroa ja rahkaa, eikä se ala tökkimään (paitsi joskus kaipaa leipää). Mutta tuolla joka aamu vaaleeta leipää, päälle häränsilmät ja sen seuraks luonnonjogurttia ja hedelmiä. Hedelmät oli herkullisia eikä niihin kyllästynyt NAM! mut toi vaalealeipä! Kyllä taas arvostaa aamupuuroa ihan erilailla.


Alkulomasta oltiin tosi ahkeria valokuvaajia ja siks iho onkin melkein kaikissa kuvissa tosi vaalea (ensimmäisen viikon aikana 500 kuvaa ja toisen 160). Toisella viikolla kuvaaminen ei kiinnostanut juurikaan. Halusin keskittyä rentoutumiseen ja lomailuun. Kokea hienot hetket täysillä eikä linssinläpi katsottuna. Ja kyllä kannatti! Toki kuvat auttavat muistamaan, mutta kyllä se parhaat muistot varmasti säilyy (FantaSea & Phi Phi )

Ruoka oli mielettömän hyvää, varsinkin tuktukin perästä ostettuna tai rupuisimmissa ravintoloissa. Ruoka oli lisäksi terveellistä ja kevyttä (pl ne pitsat, pastat ja hampparit mitkä oli pakko saada päivällä kun teki mieli suolaa.....siis rasvaa)

Herkkuja tuli siis vedettyä, jätski / päivä ja joskus lounaalla jotain skeidaa. Mutta jo ennen reissua olin päättänyt, etten stressaa syömisistä. Syön mitä syön ja dietti alkaa loman jälkeen. Vaikka minulla oli "lupa" herkutella , ei niitä herkkuja nyt niin hirveästi tullut syötyä, ja mielestäni painokin puhuu puolestaan, koska lisäpainoa oli tullut vain tasan kilo?!? (Kreetalla tuli 3 :D.... viikossa)Heh!














Reissusa laitatin itselleni kynnet, otin pedikyyrin ja paljon hierontoja. 

Mulla on niin tyttömäinen olo näiden kynsien kanssa, varmaan on pakko ottaa joskus uudestaan!


Mulla on nyt ollut kahdella ulkomaan reissulla ripsienpidennytkset ja on ne kyllä niin helpot ja kivat!. Koko loman ajan näyttää edes vähän laitetulta ja kuvissakaan ei näytä monsterilta. Suosittelen. Ainot miinus on merivesi, mitä jää vähän ripsien päälle ja kun räpäyttää on vedet silmässä. Mutta tätäkään ongelmaa ei ole kun pitää pään veden pinnan päällä ja toivoo pieniä aaltoja :D








Rento, kuin rautakanki :D Meillä oli lähestulkoon yksityisesitys, koska turistikausi on lopuillaan ja retkillä ei ole niin paljoa porukkaa, kuin sesonkina. Pääsin siis kaikkien 6 tappajakäärmeen kanssa kuvaan. HIRVEEN KIVA!






Ymmisammakko



Nyt on reissu paketissa. Paljon hyviä muistoja ja hauskoja videoita, mutta jätän ne nyt julkaisematta ;)

Dietti starttasi tänään käyntiin aamulenkillä ja uudella ruokavaliolla. Paino on täysin sama kuin viimeksi dietille lähdettäessä, joten mielenkiinnolla odottelen mitä tapahtuu.

Kalle on nyt noin puolituntia huokaillut vieressä, koska lähdetään salille :D eli pakko lopettaa.

Adios!

Netta

2 kommenttia:

  1. Tutun näköisiä maisemia, oltiin samassa paikassa kolmisen vuotta sitten :) Ihania lomakuvia!

    VastaaPoista
  2. Thaikkula on ihan paras lomamaa! Ihanan näköisiä kuvia ja oli varmasti kiva loma. Täällä on aherrettu silläkin aikaa :) Tsemppiä dieetille!

    VastaaPoista