perjantai 1. maaliskuuta 2013

Lihasten on pakko kasvaa

Ensiksi vähän hehkutusta: Näin perjantain kunniaks kunnon selkäjumppaa Johannan kanssa. Nyt on pari tuntia treenistä ja lihakset on aivan puki ja tuntee kuinka ne kipeytyy... ahh mikä tunne! Kun lihakset ovat jo nyt ton tuntuiset niin niiden on pakko kasvaa sielä, niillä ei ole muuta vaihtoehtoa ;)

Tän päivänen treeni oli vähän erilainen mitä mun treeniohjelmassa on, mut liikkeet kuitenkin suht samoja. Keskityttiin kunnolla puristuksiin ja nimenomaan tuntemaan se lihas. Ja voin kertoa et nyt tunsin kyllä mitä lihasta treenataan. Ensimmäisestä liikkeestä alkaen hyvä... ei mahtava tuntuma selässä (usein hyvän tuntuman saa vasta muutaman liikkeen jälkeen tai aivan treenin lopussa). 

Käytiin vähän läpi tän hetken fiiliksiä ja tultiin siihen tulokseen et dietti alkaa ens viikon jälkeisenä maanantaina. Aluksihan tarkoitus oli et alkais vasta 1.4, mutta itseä vähän huolettaa kuinka tuo takamus ja jalat muovautuu, tai ennemminkin sana sulaa olis parempi! Vaikka kyseessä on vain pari viikkoa lisää diettiin, on se mun pääkopalle enemmän kuin hyvä juttu. Ennemmin oon ajoissa kunnossa, kuin että joutuu kiirehtimään.

Yks asia mikä saa mut vähän huolestuneeksi omasta kunnosta on kehonkoostumusmittaus. Mitattiin Kallen kanssa itsemme torstai aamuna ja tulos oli huonompi kuin mitä näytti kuukausi sitten. painoa lisää rasvaprosentti noussut lihasmassa tippunut. Kyse oli hyvinkin pienistä muutoksista, mut kun olen (kallen mukaan) analysoinnin expertti niin saamani tulos alkoi vaivaamaan vaikka peilistä ja kuvista näen että ollaan menossa eteenpäin. Juteltuani asiasta Johannan kanssa päädyimme siihen ettei mittauksia kannata ottaa tällähetkellä.

 Meillä olisi koulussa maanantaina In Body mittaus ja jätän sen nyt tekemättä, jotta voin keskittyä spekuloinnin sijaan olennaiseen eli lihasmassan kasvattamiseen :)


Eilen käytiin töiden jälkeen vähän kiertelemässä kauppoja ja ostamassa vihdoinkin olkkariin verhotanko :D mitä me ollaan asuttu tässä kolme kuukautta ja nyt saadaan aikaseks! Asiat on priorisoitava tärkeysjärjestykseen! Lisäks mukaan tarttu ihanan keväiset housut ja niiden kaveriks valkonen paita.




Hehee... taustalla kokis zero pullo ;)

Housut ja paita ostettu Vilasta.





Kaupingilta palattuamme pidettiin herkkuhetki, ja ylläripylläri överiks meni. Vatsa oli taas niin törkeen kipee kun meni nukkumaan, mut tulipahan nautittua! Ollaan yritetty Kallen kanssa maistella mahdollisimman laajasti eri herkkuja, joita dietillä ehkä alkais tekemään mieli ja yks niistä on korvapuusti. Nyt se on syöty ja eipä se nyt niin kummonen ollut. Mindiä se melkeimpä enemmän kiinnosti. 

Pari viikkoa sitten mulla oli sellanen tunne et "miten oikeen pystyn olemaan syömättä herkkuja melkein puol vuotta?" nyt taas "alkaispa dietti jo!" Hah! Miten niin naisten mieli muuttuu nopeesti? :D  Toisaalta on hyvä et mieli on muuttunut, koska muuten seuraavat puol vuotta vois olla hyvinkin hankalaa! Ens viikolla vielä "viiminen ehtoollinen", mitäköhän söis? melkeimpä kaikkia herkkuja ja mahdollisia mielitekoja on mastettu alkuvuoden aikana. Ehkä joku hyvä pihvi?... No sen näkee sitten...

Loppuun vielä muutama video keskiviikon treenistä.



Olkapäätreenin jälkeen pientä pumppausta...

Siinä lupaamani video vatsatreenistä, kierroksia voi tehdä oman jaksamisen mukaan 1-4 ite teen yleensä 3 kierrosta toistot vaihtelee kymmenen ja kahden kymmenen välillä :)

Hyvää viikonloppua!
-N






8 kommenttia:

  1. Voisitko laittaa vähän osviittaa sun kehityksestä numeroina, se on aika huima ollut, mitä tässä on näitä kirjoituksia seuraillut. Itse olen suht samankokoinen kuin sä (joskaan en yhtä timmi), niin olisi kiva saada vähän vertailupohjaa. Mistä painosta lähdit ja miten lihaksen/rasvan suhde on muuttunu?

    Ja vielä se tärkein kysymys: Miten ihmeessä treenataan, jos halutaan jaksaa vetää leukoja? Olen tempoillut salilla ties ja mitä ja ei vain nouse! (tuolla sun yhdessä videossa näytti hyvin sujuvan)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista :)
    Lähtöpaino oli n 67 (siis viime kesänä). Ennen kisatavoitteen asettamista tiputin painon 60 kiloon. Tällä hetkellä painoa n. 63 kiloa. toivon et lihasmassa olis kasvanut...
    Itse en niinkään tuijota tuota painoa vaan nimenomaan lihaksen ja rasvan suhdetta kropassa. Rasvaprosentti on joskus ollut yli 30%, tällähetkellä n 18- 22 riippuu mittauskerrasta :D tästä tullaankin juuri siihen etten enään astu kehonkoostumusmittariin! ainakaan hetkeen :)

    Ollaan kallen kanssa kirjoitettu teksti liittyen leuanvetoon, käy lukasemassa :) muistaakseni joulukuussa.

    VastaaPoista
  3. Juu, kyllä hyvin on rasvaprosentti tippunut. Peili ja just noi suhteet kertoo kyllä paljon enemmän kuin vaaka. Kuin pitkä oot? Mikä on sun tavoite kisa paino/kunto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä :)

      oon 167 cm. Kisoihin ei ole painotavoitetta asetettu :)

      Poista
  4. Tsemppiä dieettiin, kyllä siihen herkuttomuuteen tottuu!;) Mulle itelle on ainakin kamalin pitää yksi herkkupäivä viikossa, just pääsee sokerivierotusoireista eroon ja sitten taas uusi herkkupäivä, on koko ajan siinä sokerikoukussa ja koko ajan tekee mieli. Nyt oon ollut 2kk ilman mitään herkkuja ja helpolla jo menee, kun pääsi siitä sokerikierteestä eroon!

    Mä täällä taustalla oon lukenut alusta asti ja seuraillut teidän projektia, tsemppiä toivottelen siihenkin!:) Ei voi kuin nostaa hattua, miten paljon jaksat treenata ja oot niin motivoitunut.

    t. Suvi (Nastopolista, jos muistat:)

    VastaaPoista
  5. Magee vatsatreeni ja molemmilla hyvä tatsi alusta loppuun!!! kade ;) T:Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo treenivideoita tulossa jatkossakin, olehan kuulolla ;) ei muutakuin kuula käteen ja tekemään!

      Poista