sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Miksi te treenaatte, jos treenaatte?

Todella moni on kysynyt meiltä: Miksi te treenaatte kisoihin? Miks te haluutte rajoittaa elämäänne tiukalla ruokavaliolla? Oletteks te vaan ulkonäkökeskeisiä/ narsisteja, kun meette salille ja ja pullistelette (olemattomia) lihaksianne peilin edessä? Nyt saatte vastaukset näihin kysymyksiin, ja vähän muuhunkin.

Meillä molemmilla on suht sama syy miks halutaan kisata fitneksessä. Aikaisemmin Kalle on pelannut sulkapalloa ja Netta golfia enemmän tai vähemmän tosissaan ja vaikka voittoja ja häviöitäkin on tullut on se SM mitalli ja varsinkin SM kisat jäänyt käymättä, tämän harrastuksen myötä siihen on uusi mahdollisuus. Haluamme molemmat siis saavuttaa vielä jotain suurta urheilussa!

Kun aloimme seurustelemaan kävimme salilla suht säännöllisesti ja ajatus lihaksista ja lihaksikkaasta ulkomuodosta oli hämäränä takaraivossa, mutta omat taidot eivät olleet riittävät niiden toteutukseen. Molemmat yritimme tehdä tuloksia salilla, mutta vasta kun otimme Personal trainerin tueksemme, alkoi tuloksia syntymään. ELI olemme sitä mieltä: jos haluat saada oikeasti hyviä ja pysyviä tuloksia, kannattaa tueksi ottaa alansa ammattilainen. Ihan jos vertaa tätä vaikkapa talon rakennukseen. Saahan sitä itse jotain varmaan rakennettua, mutta ei siitä kovin kestävä tule varsinkin jos ei tiedä mitä tekee, sama pätee treenaamiseen. (ja kaikkeen muuhunkin) :)

Ei ole tuulesta temmattu tuo kysymys, olemmeko ulkonäkökeskeisiä. Varmasti olemmekin, kuka nyt ei haluaisi näyttää hyvältä? Harva oikeasti haluaa olla yli- tai alipainoinen , vai? Uskomme että kun  tästä kehitymme ja lihasta alkaa tulemaan tulee ihmisiltä kommentteja "Liian lihaksikas", mielestämme lihaksikas kroppa on kaunis/ komea. Se on meidän mielipiteemme, jos olet toista mieltä tämä ei ehkä ole se oikea blogi sinulle.

Moni myös kysyy meiltä saammeko juoda alkoholia? Tottakai saamme, jos vain haluamme. Ei kukaan meitä estä.  Kysymys vain on haluammeko juoda nyt, vai haluammeko antaa täyden panoksemme tähän projektiin.

Sama pätee herkkuihin. Jos menemme kylään tai olemme kavereiden kanssa ulkona on aina joku joka sanoo "No voithan sä ottaa vähän kakkua, ei se vaikuta mihinkään". Se on totta, ei se pieni kakun pala vaikutakkaan, mutta jos joka asiasta ajattelee noin on ihan varma ettei tuloksia synny.( muista tuloksia alkaa syntymään jo pienistä arkipäivän valinnoista). Mielestämme jos jotain lähtee tekemään se tehdään sitten täysillä, moni sen ymmärtää kun selittää, ne jotka ei ymmärrä niin niiden ei tarvitsekkaan ymmärtää!

Tosi moni myös kommentoi "olette tosi "kovia" kun ette syö herkkuja".  Se ei ihan ole ainakaan vielä niin. Meillä on kerran viikossa herkkuhetki, jolloin saamme syödä mitä mieleen juolahtaa. Ja ei me mitään yli-ihmisiä olla. Kyllä meidänkin tekee mieli herkkuja... Esimerkkinä viime perjantai: molempien teki herkkuja mieli ihan älyttömästi, mutta meidän ratkaisu oli proteiinipatukka. Kalle valitsi salmiakinmakuisen (uutuus, kannattaa maistaa!) ja Netta valitsi piparin-makuisen, ja se helpotti! Yleensä makeanhimoon auttaa juurikin proteiinipatukka tai pudding. Ei sen makean tarvitse aina olla epäterveellistä!

Meidän mielestä se on kiinni asenteesta!

Mitä treeneihin tulee..ei meidän treenit aina ole herkkua, välillä väsyttää ja kiukuttaa eikä treenit huvittaisi, mutta jos on kirkas tavoite mielessä, ei voi antaa periksi ( me ainaki ollaa sen verran jääriä ;)) Mut harvoin sen treenin jälkeen enää v****aa, päin vastoin!

Tänään molemmat lähdettiin hyvillä mielin treenaamaan, ehkä se perjantainen rentoutus teki hyvää!

Vähän kuvamateriaalia...







Loppuun vielä Jutta Gustafsbergin sanoja lainataksemme : "Jos syö herkkuja, Ei saa valittaa läskeistä"

TREENI-ILOA!

Kalle & Netta :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti