perjantai 17. tammikuuta 2014

Jo voi ihmistä ärsyttää

Oon jo kyseisistä asioista avautunut aika monelle kaverille, mutta avaudumpa vielä tääläkin. Ärsyttää niin, että savu nousee korvista!

1 Finnair ja niiden vedenjakelu

Reissattiin viime syksynä Kreetalle Finnairin lomalennolla ja silloin tämä ärsytys sai alkunsa. Lomalla oon yleensä lepposa kuin leppäkerttu enkä jaksa valittaa ja välittää pikkuasioista.

Lentokoneeseen kun päästiin jouduttiin odottamaan lähtöä koneessa tunti ylimäärästä, koska koneessa oli joku ongelma? No eipä siinä mitään, hyvä että korjasivat ettei rikkinäisellä tarvi lentää ja pelätä henkensä puolesta. Siinä odotellessa syötiin matkaevääksi ostettuja salmiakkeja ja janohan siinä tuli (ylläri). Pyydettiin lentoemännältä vettä, mutta hän kertoi että 3 dl pullo on 1€. (Mun mielestä aika melkosen hintanen, onhan se kuitenkin terveysriski olla juomatta lennon aikana.... nii ja mihin toi 3dl ees riittää? :D) no tilattiin 8 pulloa, neljä molemmille. Tässä vaiheessa lentoemäntä oli ihan hämillään et miten me nyt kahdeksan pulloa tilataan, eihän ne mahdu edes siihen pikkupöydälle. Ai oikeesti?!? Kysyin häneltä et haluaako hän sitten kävellä koneessa koko ajan edestakaisin, kun jatkuvasti halutaan vettä vai toisiko hän kenties ihan ystävällisesti sen mitä tilasimme? ..saatiin vedet. Mun mielestä 1,2 litraa ei ole paljon yhdelle henkilölle, varsinkaan jos samalla syö karkkia!

No lento kesti ja kesti. Kahden tunnin päästä painoin taas lentoemännän paikalle ja pyysin uutta 8 pullon satsia. Hän ei voinut käsittää miten me TAAS halutaan vettä. Vieressä istuva mieskin pyöritteli silmiään ja huokaili kovaan ääneen. (miehellä jo 3 viskilasi edessä). Loppupelissä saatiin vedet, mutta tuli tunne että häiritään henkilökuntaa ja kanssa matkustajia kun juodaan VETTÄ!  jano tuli vielä kolmannen kerran, mutta .ei enään kehdattu tilata... ja olihan rahaa mennyt veteen sen 16€. Okei, se ei oo mikään iso summa mutta periaate on periaate ja mun mielestä vesi pitäis olla ilmasta lennolla, tai ainakin vähintään niin että jokaisella paikalla on 0,5 litran vesipullo kaikille matkustajille sielä taskussa ( joskus on ollut.)



Siinä oli pohjustus tähän mun ärsytykseen... Kuten aikasemmissa teksteissä olen mainunnut ollaan varattu Thaimaahan matka Maaliskuuksi. Finnairille....taas. Eihän meillä tullut pieneen mieleenkään, ettei mannertenvälisillä lennoilla yli 10h olisi vesitarjoilua. No ei ole! selvitin asian, laitoin finnairille viestiä ja kysyin että onko tosiaan niin, että ostetaan taas vettä monta pulloa. Mielestäni 0,5 litran pullot olisi parempi vaihtoento. Siitä voisi sen euron jopa maksaa ja se olisi egologisempaakin. Kuulemma voin ostaa puolenlitran vesipulloni lentokentän r- kioskista jos koen sille tarvetta (hinta???).

Mä mielummin vien turvatarkastuksesta läpi tyhjiä vesipulloja ja täytän ne vaikka vessassa sillä käsisuihkulla ja juon kuumaa vettä mielummin kuin maksan siitä!.

Okei toi on pikkuasia, vois sitä rahaa mennä turhempaakin (varsinkin kun matkakin maksaa jo aika paljon). 20€ sinne tänne. Mut tää on periaate ja mä vaikka mielummin oon juomatta, kun maksan siitä :D


2. Kevään fitness classic liput

43,50€ / päivä eli jos ja kun haluaa katsoa kaikki sarjat tekee se 87€. Se kerrotaan kahdella henkilöllä 174€ + matkat LAHTI- HELSINKI HELSINKI-LAHTI x2 tai toinen vaihtoehto on hotellissa yöpyminen. Mielummin lähden minilomalle Keski-Eurooppaan.

Viime vuonna pääsi yhdellä lipulla katsomaan kaikki sarjat  (korjatkaa jos olen väärässä). Okei laji on tullut vuosi vuodelta suuremmaksi ja suuremmaksi, mutta se että hinta tuplaantuu vuodessa on jo aika paljon!

Ja se mikä ärsyttää vielä vähän lisää on se kun näihin karkeloihin jopa kilpailija joutuu ostamaan oman lippunsa. Siis mitä hi**oa? Sä oot se mitä ihmiset tulee katsomaan ja jos omien kisojen jälkeen haluu mennä katsomaan esim saman tiimin muiden kilpailijoiden kisoja joutuu ostamaan lipun. OK!




Ei mulla muuta. Käyttäkööt jokainen rahansa mihin käyttää.


AAMEN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti