Suklaissa on eroa valitse raakasuklaa!
- kohentaa mielialaa
- suklaasta saa hyviä rasvoja
-suklaasta saa vitamiineja
- hyvä antioksidanttien lähde
- vaihtoehto kofeiinille
- ympäristöystävällistä
Pääosin kaikki suklaat valmistetaan raa'asta kaakaosta (kaakaopavuista). myös tummasuklaa!"Tavalliseen" suklaalevyyn käytetään kuitenkin van muutamia papuja ja loppu koostuu valkoisesta sokerista, maitojauheesta ja epäterveellisistä rasvoista!!! Lisäksi tämä kaupoissa myytävä suklaa valmistetaan korkeassa lämpötilassa, joka tuhoaa suurimman osan pavun arvokkaista ravinteista.
Raakasuklaa on suklaata, joka valmistetaan vain puhtaista, alkuperäisistä ja ravinnetiheistä raaka- aineista eikä sitä kuumenneta ollenkaan. Näin ollen suklaan omat ravintoaineet sailyvät (entsyymit, vitamiinit ja kasvisravinteet).
Valmistuksessa käytetään niin sanottuja Superfoodeja joiden vuoksi suklaassa on enemmän kehollemme tärkeitä rakennusaineita, kuin missään muussa ruoassa! (aminohappoja, vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja jne.)
Kaupoissa myytävä paketti, joka sisältää kaiken mitä valmistukseen tarvitset. KUVA: COCOVI.fi |
Itse raastoin kaakaovoita ennen lämmittämistä, jotta sulaa nopeammin. |
Sulata kaakaovoi ja kookosyljy vesihauteessa |
Vatkaa voimakkaasti sekaan hunaja ja raakakaakao, sekä jos haluat käyttää esim minttua (itse en laittanut). |
Kaada suklaa esim jääpalamuotteihin ja pakasta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti